január 23, 2022

OC Investment Solutions a Forbes-ban

Az OC Investment Solutions második alkalommal a Forbes magazinban! Piaci trendekről, az elmúlt év tapasztalatairól és az új vevői igényekről is beszélgettünk a Forbes újságírójával.

„Minden fejlesztői egyeztetés az ideális telek megszerzésére irányuló beszélgetéssel kezdődik. „A piac most is nagyon aktív. Jelenleg 25–30 olyan keresési igénnyel dolgozunk, ahol több száz, vagy akár ezer lakás megépítésére alkalmas telket vennének akár holnap a fejlesztők.

Az OC Investment Solutions jellemzően kétfajta fejlesztői körrel dolgozik együtt. „A nagy cégek az elemzőtől az értékesítőig minden feladatra saját kollégákat alkalmaznak, velük leginkább a telekakvizícióban működünk együtt. Tudjuk, hogy milyen preferenciák mellett keresnek telket és ha bekerül egy ilyen a portfóliónkba, akkor elsőként nekik ajánljuk. Náluk előfordul az is, hogy megváltozik a keresési szempont, illetve időről időre felmerülhet egy-egy különleges igény. A másik kör azok a fejlesztők, akik a teljes szolgáltatási palettánkat igénybe veszik. Megvalósíthatósági tanulmány, értékbecslés, elemzés, tervezési program és jogi előkészítés, műszaki tartalom, lakásmix, alaprajz optimalizáció, valamint a marketing- és értékesítési ütemterven is együtt dolgoztunk. Majd az értékesítéstől egészen az átadásig kísérjük a fejlesztőt és a vevőket egyaránt.

Az OC Investment Solutions az Otthon Centrum Csoport leányvállalataként működik. Szakértelmük nem csupán az új lakások piacára tejed ki, hanem a használt lakások több ezer adásvételét is látjuk és elemezzük, naprakész információval rendelkezünk, amiből reális előrejelzéseket tudunk adni ügyfeleink részére. A fejlesztők jellemzően csak a saját adataikat látják, nagytotálban a piacot kevésbé. Egy-egy kutatás megmutatja az adott lokáció felvevőpiacát, jelenlegi és jövőbeni konkurenciáit, swot elemzését, forgási sebességét, árazási javaslatát. Ez a tudás nem létezhetne komplexen az Otthon Centrum, mint mögöttünk álló hátország nélkül. Ennek köszönhetően tudunk egyedülálló szolgáltatást nyújtani.”

Erről és sok más érdekes témáról bővebben a Forbes 2021. novemberi számában olvashat.

hu_HUMagyar