Energetikai tanúsítvány

100% elégedettségi garanciával

A 176/2008. (VI. 30.) Kormányrendelet alapján, az épületek energetikai jellemzőiről, minden adásvételhez és bérbeadáshoz, kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni.

Az OC Investment Solutions
100% elégedettségi garanciát vállal a tanúsítványt megrendelő ügyfelei részére.

Mi is az energetikai tanúsítvány és miért van rá szükség?

Energiafelhasználásunk több mint 40 %-át az épületek fenntartására fordítjuk, ezért különösen fontos az épületek energiatakarékossága. 2009. január elsejétől minden új építésű és közhasználatú épület (állami és önkormányzati) esetében kötelező az energetikai tanúsítvány kiállítása. Az uniós ajánlásra bevezetett jogszabály 2012-től kötelezővé teszi az energetikai tanúsítvány elkészítését régi épületekre is.

Az energetikai tanúsítvány célja a vevők hiteles tájékoztatása az épület, lakás energetikai minőségéről, valamint a szükséges és végrehajtható felújítási javaslatokról, korszerűsítésekről.

Már csak idő kérdése és ingatlanhirdetés sem adható fel anélkül, hogy fel ne tüntessük az energetikai besorolást! Legyen jogkövető, ezzel megelőzve egy későbbi reklamációt vagy jogi vitát és az adásvételt követően nyugodtan alhat, nem kell tartania szabálysértési eljárástól, szankcióktól. A tanúsítvány érvényességi ideje 10 év!

Az energetikai tanúsítvány elkészítését akár 24 órán belül vállaljuk!

hu_HUMagyar